Gypsy Jazz Workshop Week

GUITAR GYM is de nieuwe super toegankelijke internet gitaarschool van de Five Great Guitars. Topgitaristen Jan Kuiper & Digmon Roovers bieden op een eenvoudig manier, met heel veel humor! een groot scala aan mogelijkheden om spelenderwijs, alle facetten van het gitaarspelen onder de knie te krijgen.

Of je nog maar drie weken, drie maanden, drie jaar of 30 jaar speelt, Kom kijken! en overtuig jezelf!
Er valt altijd iets te leren en te genieten in de GUITAR GYM!
Een absolute must voor iedere gitaarliefhebber!

LEER GYPSY JAZZ VAN TWEE VAN 'S WERELDS MEEST BEROEMDE GYPSY JAZZ SPELERS:
STOCHELO ROSENBERG & PAULUS SCHÄFER.

Afbeelding1
Afbeelding2

Waar gaat de Gypsy Jazz Workshop Week over?

De kern van alle workshops is Gypsy Jazz, gegeven in groeps- en individuele lessen. Spelers van alle niveaus en stijlen zijn welkom op onze Workshopweek. De vijf docenten: Stochelo Rosenberg, Paulus Schäfer, Jan Kuiper, Christiaan van Hemert en Digmon Roovers leren je alles over melodisch, harmonisch en ritmisch improviseren in Gypsy Jazz, Fusion, Latin, Fingerstyle, Bossa & Jazz.

Wat is improviseren? Het wordt versnelde compositie genoemd, en in zekere zin klopt dat ook.
Improvisatie is een prachtig instrument voor elke muzikant. Als je kunt improviseren, kun je muziek maken met de hele wereld.

Maar! ... Wat gebeurt er als de muziek (zoals vrij gebruikelijk is bij elk Gypsy Jazz-concert...) wordt gespeeld in een Lamborghini-achtig tempo.

• Wat is jouw antwoord in zo'n muzikale omgeving?
  • Wat als de akkoordenwisselingen bijna elke tel of maat veranderen?
  • Hoe houd je je timing stabiel en ontspannen?
  • Wat zijn de echt mooie noten en melodieën?
  • Wat is inspiratie en hoe kan het worden verbeterd, sterker gemaakt en je helpen om betere muziek en betere solo's te maken?
  • Hoe blijf je steady begeleiden?