De Vis en de Waterman

De Vis en de Waterman bestaat uit Jan Kuiper (sterrenbeeld Waterman) en Gert Sennema (sterrenbeeld Vissen). Twee kunstenaars wonend in hetzelfde dorp (Grijpskerk), die opgaan in de gemeenschap en elkaar met regelmaat ontmoeten ontmoeten. Nieuwsgierig naar nieuwe ervaringen, ideeën en inzichten, geven ze vorm aan een artistieke tocht die ze zeer verschillend invullen. Jan Kuiper en Gert Sennema zijn beiden opgegroeid in dezelfde streek, studeerden in dezelfde stad en wonen nog altijd in het Westerkwartier. Jan is muzikant, componist, docent, organisator van festivals en een warm pleitbezorger van de wereldmuziek. Gert is beeldhouwer, muzikant, theatermaker en een warm pleitbezorger van streektaal.

In 2010 en 2011 vonden de eerste twee edities van De Vis en de Waterman plaats die in teken stonden van “thuiskomen” en “oost en west”. In een grote loods op het industrieterrein van Grijpskerk werden musici, kunstenaars en schrijvers (o.a. Abdelkader Benalie en Adriaan van Dis) uitgenodigd om een bijzondere voorstelling te verzorgen.

vis en waterman

Tijdens de derde editie van De Vis en de Waterman in 2013 gingen Kuiper en Sennema samen met kunstenaar en musicus Arnold Veeman op reis door de provincie Groningen met de “Altied wat Ans” tournee. Deze drie unieke, hartverwarmende Groningse multi-talenten vertellen iedere hun eigen levensverhaal. Ze spelen, lachen en vertellen. Met z’n drieën geven ze het publiek een unieke en exclusieve inkijk in het leven en werken van drie uitzonderlijke levenskunstenaars “uut Grunn”. Een avond die je absoluut niet aan je voorbij mag laten gaan! De samenwerking tussen deze drie musici heeft gezorgd voor de totstandkoming van het project “Jongens van de Zee” dat ook onderdeel is van Stichting Five Great Guitars.